Musiikinopetuksen avainkysymys ei ole mitä, vaan miten opetetaan (In Finnish)

Koulujen musiikinopetusta koskeva keskustelu on viime aikoina kuohahtanut ilahduttavalla tavalla. Kuka saa opettaa musiikkia, kenelle, missä määrin, mitä materiaalia hyödyntäen ja millaisesta musiikillisesta arvomaailmasta käsin? Sanoja puolesta, vastaan ja kaikkea siltä väliltä on kirjoitettu niin sosiaalisen median kuin lehtien palstoilla. Keskustelun jatkuessa tärkeää on, ettei hedelmätön kinastelu ja perusteettomat keskinäiset syytökset peitä alleen todellisia haasteita ja uhkia.

Lue alkuperäinen blogi uniarts.fi-sivuilta:

http://www.uniarts.fi/blogit/heidi-partti/musiikinopetuksen-avainkysymys-ei-ole-mit%C3%A4-vaan-miten-opetetaan

Questions

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Dr Heidi Partti works as Professor of Music Education at University of the Arts Helsinki, Sibelius Academy. Her research interests are initiated by a need to better understand the surrounding culture of music making, learning, and teaching, so as to help the music education profession adapt and understand the rapid changes transpiring in today’s popular and participatory cultures. Her articles and book chapters on topics such as music-related learning communities, digital technology, peer learning, collective creativity, and the development of music teacher education have been published in numerous peer-reviewed journals. She has also coauthored a book on composing pedagogy.

© 2017 Heidi Partti

  • Facebook App Icon
  • Twitter App Icon
  • academia-edu-logo-rounded
  • research-gate-logo-rounded

Background photo: Joonas Kurppa